Knjige

Showing 1–12 of 19 results

 • 62 NAPAČNIH RAZLOGOV – Zakaj učitelji v OŠ zahtevajo naloge in učenje med počitnicami in prazniki?

  10.00

  75 strani, A5 format

  Knjiga osvetli razloge za dajanje nalog v času, ko bi učenci morali imeti mir pred učnimi obveznostmi. Zato da se posvetijo tudi drugim področjem, ki so enako pomembna za njihov razvoj. Tako pa pogosto ne pride do regeneracije, do pravega počitka in otroci brezvoljno začenjajo naslednjo etapo zaporednih šolskih dni do naslednjih enotedenskih »počitnic«. Če imaš nalogo, če se moraš učiti – so to še počitnice? Glede na ravnanje precejšnjega števila učiteljev, mislijo, da so. Kakšni so razlogi za taka dejanja pa v knjigi brez skrivalnic.

  cena 10 € z DDV + poštnina

  Dodaj v košarico
 • DRUŽINKO

  6.00
  Koledar Družinko je namenjen vsem družinam z namenom, da malo načrtujejo in spremljajo dogodke in da, navsezadnje, ne živijo preveč urnika, ampak življenje. Včasih ima družina ali otrok občutek, da se nič ne dogaja – koledar pokaže, kakšno je realno dogajanje.
   
  Je tip “večnega” koledarja, ker dneve v tednu določite z nalepkami – označite nedelje tako da je vseeno, kdaj v letu ga kupite Vedno je uporaben še 12 mesecev naprej.
   
  Cena je 6 eur + poštnina
  Dodaj v košarico
 • DRUŽINSKA ZAKLADNICA

  10.00

  104 strani, mehka vezava

  Potiskanih s tekstom je samo prvih 10 strani, navodila kaj in kako zapisovati. Ostalo je urejen prostor za vaše zapiske o tem, kaj je otrok naredil dobrega. Knjižica je namenjena zbiranju pozitivnih dejanj in besed otroka, ne glede na starost. Nekaj časa se zapisuje skrivaj, potem je prav, da zapiske vidijo. Če so manjši, jim jih preberemo. To je knjiga, ki se je zlepa ne naveličajo poslušati! Prebrano poruši mnenje otrok, da jih samo kregamo, da jih vidimo samo, ko delajo kaj narobe! Izjemno dobro deluje na otrokovo samopodobo! Plašni bodo manj plašni, ker se vidijo v novi, boljši luči! Problematični bodo problematični manj – saj v resnici želijo biti taki, da bi jih Vi resniično imeli zlahka radi.

  Dodaj v košarico
 • GUSAR GAL

  10.00

  Mehko vezana knjižica, 28 strani – malo teksta in resnična zgodba

  Knjižica je slikanica za mlade bralce in tiste, ki to še niso. Gre za fantovsko zgodbo, s tekstom, ki je prirejen za fantovsko branje,
  a bo zaradi lepih ilustracij všeč tudi dekletom.

  Avtorica ilustracij je Anita Pertoci.

   

  Dodaj v košarico
 • knjižna oblika ČASOPIS PO PAMETI, letnik 2017

  30.00

  2. letnik

   2017 / 2. letnik, format A4, debelina 1,5 cm, teža 564 g, 211 strani

  Za vse tiste, ki ste zamudili lanske številke!
  V vsakem mesečniku je ena od tem podrobneje obdelana in predstavlja osrednji del časopisa. 

  Dodaj v košarico
 • knjižna oblika časopisa PO PAMETI, letnik 2016

  30.00

  1. letnik

  208 strani, A4 format, cena 30 € z DDV + 2 € poštnina.

  Za vse tiste, ki ste zamudili lanske številke!
  V vsakem mesečniku je ena od tem podrobneje obdelana in predstavlja osrednji del časopisa. V čisto prvem izvodu s številko 0 so to na primer otroci »takojčki«, ki ne znajo počakati, ki se divje odzivajo na vsako frustracijo. V naslednji številki časopisa (1) so to navodila in pravila, pa potem si sledijo (2) prosti čas, pa v naslednji učenje v osnovni šoli in priprave na maturo. V majski številki smo se posvetili različnim vidikom ljubezni, pa kasneje v poletno obsežnejši izdaji še počitnicam, ki so že bile na poti. Jeseni smo si vzeli čas in premislek za domače naloge in v oktobrski številki smo se posvetili motečim učencem in učenkam. Eno številko smo namenili staršem in učiteljem otrok s posebnimi potrebami, zadnjo pa izbiri poklica. Ob teh osrednjih prispevkih so v vsaki izdaji še drugi članki vredni branja, nekateri kot rubrike. Verjamemo, da boste knjigo jemali v roke znova in znova, saj so teme take, da ne bodo nikoli iz mode.

  Dodaj v košarico
 • LIBA LACA LAK

  10.00

  Veliko staršev je zaskrbljenih, ker njihov otrok še ne izgovarja pravilno sičnikov, šumnikov oziroma glasov L in R. Knjiga vam ponuja primere za razgibavanje jezika – različne vaje, ki so dobra predpriprava za pravilno izgovorjavo glasov in nasvete, kako pri otroku razvijati govor.

  Skozi zgodbe boste prepoznali različne govorne jezikovne motnje in dobili nasvet, kako ukrepati.

  Avtorica: Simona Levc

  Dodaj v košarico
 • MALI NASILNEŽ

  14.00

  Cena brez poštnine je 14,00 eur, 98 strani, A5 format, mehka vezava.

  Knjiga vam z razlago in resničnimi primeri pomaga spoznati, kaj tiči v ozadju agresivnega in nasilnega vedenja otroka. Ponudi vam dovolj izbranih in najboljših ukrepov, da boste otrokovo neprimerno obnašanje lahko spremenili.

  Dodaj v košarico
 • NA POMOČ, MOJI OTROCI SE KREGAJO!

  24.90

  239 strani

  Se tudi vaši otroci prepirajo?

  Je že tako, da so bratje in sestre med seboj vedno tekmeci? Ne, sta prepričani avtorici Adele Faber in Elaine Mazlish, svetovno priznani avtorici o vzgoji.

  V knjigi Na pomoč, moji otroci se kregajo!boste na primerih iz resničnega življenja, učnih situacijah, ki so narisane kot stripi, ter v ključnih povzetkih izvedeli:

  • kako med otroki spodbujati sodelovanje, namesto tekmovalnosti;
  • kako dejavno spodbuditi dobre odnose med njimi;
  • da lahko otroke obravnavate neenako, pa ste še vedno pravični;
  • kako otroke usposobiti, da bodo spore reševali sami in umirjeno.

   

  Avtorici: Adele Faber in Elaine Mazlish

   

  Dodaj v košarico
 • POGOVORI

  10.00

  knjiga, 120 strani, mehka vezava

  Spretnosti pogovora z otroki in spretnost z najstniki. Kako je s pogovori, ki se jim ne moremo izogniti? Ko smo pol starši, pol čarovniki in pol terapevti … Poklicno usmerjanje doma in kaj pri motiviranju res deluje. Namenjena je za starše otrok od 5 do 18 let. (tudi o alkoholu, cigaretah , računalnikih)

  Dodaj v košarico
 • POGREŠANI NAPOTKI

  10.00

  98 strani, mehka vezava

  Prinaša napotke in premisleke, ki niso prispeli hkrati z otrokom. Daje jasna navodila, kako se odločati, čemu dajati prednost pri vzgoji in čemu sploh posvečati pozornost. Starši in poklicni vzgojitelji najdejo v njej deset področij, ki jih je vredno vsaj občasno preveriti. Zato, da jih ne odnesejo modne smernice, pa tudi zato, da bo otrok odrasel v samostojnega, odgovornega odraslega, še prej pa bo najstnik, ki bo staršem v veselje!

  Dodaj v košarico
 • PUNCE,GLAVO GOR!

  10.00

  knjiga 132 strani, mehka vezava

  Knjiga govori o dobrih učiteljicah in o njihovem delu, o položaju danes in pri nas. Zase bodo našle teme, o katerih morda razmišljajo že dolgo, pa tudi take, o katerih redko, celo nikoli. Nekaj je vsebin, o katerih se v stroki ne piše, še v pogovorih se jim izogibamo. Knjiga bo v podporo, pomoč in uvid. Ruši tabuje in plemenitemu poklicu vrača veljavo.

  Dodaj v košarico
1 2